Login Form

Nieuws 2021

179980894 3846129442131835 5233176677363515998 n 

In april heeft Jonas met Zena de laaste test met succes afgelegd en kan nu definitief worden ingezet door SIN-LE bij acute vermissingen


  20210530 165146

Vlakte examen 20 juni 2021

Na een lange tijd eindelijk weer een examen. De meeste combinaties hebben meer dan anderhalf jaar niet meer mee kunnen doen aan een examen. Daarnaast hebben in die periode ook de traningen stil gestaan of is er getraind in een aangepaste vorm.

De aftrap was voor Digna met Spirit in Vlakte B met een mooi resultaat voor het zoeken. Margareth had wat moeite met de weg maar wist het zoeken met Caya postief af te sluiten. Bij vlakte zoeken A traden Anneke en kees (gast van RHG Tiilburg) aan met Sita en Leo.  Helaas vond Sita het 2e Slachtoffer niet, Kees slaagde met mooie punten.

 Vier combinaties hadden zich ingeschreven voor Vlakte geschiktheid. Zowel Jonas/Zena en Digna/Raksha lieten mooi werk zien en konden dit onderdeel positief afsluiten. De Gasten van RHG Tilburg, Esther en Angelique slaagden beiden ook voor dit onderdeel. 

In de middag vond het appèl gedeelte plaats. Marina en Quint beten de spits af met een mooi VZH programma en konden aan het eind van de dag vol trots na het verkeersgedeelte hun diploma in ontvangst nemen. De keurmeest Joop Meijer heeft van de kandiaten genoten. Helaas kon Margaret het appèl niet met een psoitief resultaat afsluiten

Al met al een heel geslaagde dag, met mooie prestaties. Met dank aan de leden voor hun inzet als helper tijdens het examen

20210627 094618 adobespark

27 juni 2021 Examen puin in België

Digna en Anneke togen al op zaterdag richt Corbais voor het puin examen geschiktheid. 's avonds kon er ingetraind worden om de honden te laten wennen aan de omgeving en het veld.

Zondagmorgen startte Anneke met Sita op het puin. Sita had er zin in en kon het slachtoffer lokaliseren. Helaas wat punten verloren op de verwijzing omdat Sita in eerste instantie niet heel zeker was en daarna nog verder probeerde de geur uit werken. Toch kon dit onderdeel postief afgesloten worden.

Raksha liet heel mooi werk zien op het puin en kon in een mum van tijd het slachtoffer goed verwijzen met mooie punten als resultaat.

In de middag traden Digna en Anneke aan voor het appèl. 

Helaas liep het voor Anneke en Sita niet zo goed af. De dame vond dat zichzelf moest belonen, waardoor het examen afgebroken werd. 

Digna en Raksha lieten zien dat ook ze ook in het appèl hun mannetje staan en slaagden met mooie cijfers.

Super gezellig weekeinde mede door de ondersteuning van Gina.

Juli 2021 Puintraining, Malchin, Duitsland

Van 10 t/m 16 juli werd de jaarlijkse trainingsweek gehouden in Malchin in Duitsland. Meerdere reddingshonden groepen konden deze week gebruik maken van de schitterende trainingslocatie in Malchin. Waar naast training op het puin ook ingebouwen getraind kon worden. Voor alle aanwezig honden waren er veel mogelijkheden op oefening op het niveau van de hond uit te zetten.

Alle honden hebben deze week progressie laten zien waardoor er vertrouwen is om ook op het puin aan te treden voor examens.

Bijgaand video geeft een impressie van de week, met hard werken en veel lol en gezelligheid. 

https://youtu.be/K4Iwu4LhLY8

Facebook